Spor

Jose Mourinho’dan transfer açıklaması! “Biri gelirse sevinirim”

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanş maçında 30 Temmuz Salı günü saat 20.00’de Lugano’yu ağırlayacak. İsviçre’deki ilk maçı 4-3 kazanan sarı-lacivertliler, taraftarının önünde de galip gelerek 3. tura yükselmeyi hedefliyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lugano maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Portekizli teknik adamın açıklamaları şöyle: “Her maç, turnuva ve sezon yenidir. Geçmişte yaptıklarıma bakmıyorum. Avrupa’da yaklaşık 150 maçım var ama yarınki maçı ilk maçım gibi görüyorum. Çözüm çalışmak, başka bir şey yapılamaz. Video analizleri ve klipler hazırlayıp oyunculara gösteriyoruz. Şu ana kadar toplam 35 antrenman yaptık, bu sayı Dzeko, Becao, Levent gibi isimler için geçerli. Çağlar 15, İsmail 5, Bright 12 antrenmana mı katıldı? Takım olarak iyi hazırlanıyoruz ama ilk resmi maçını Temmuz ortasında oynayacak bir takım için şartlar zor. Takımım ve ekibim çok iyi çalışıyor.”

“SAINT-MAXIMIN 90 DAKİKA OYNAYABİLECEK DURUMDA DEĞİL”

“Allan Saint-Maximin ilk maçta sakat olduğu için oynamadı. İdmanda bir darbe almıştı ve bileği iyi durumda değildi. Şu anda da en iyi durumda değil. Arabistan’da antrenman yapmıyordu, tatilden aramıza katıldı. Hala sezon öncesi antrenmanlarını yapıyor. En-Nesyri de tatilden aramıza katıldı. Maximin 90 dakika oynayabilecek durumda değil ama forma giyebilir.”

“ARAMIZA YENİ BİR OYUNCU KATILIRSA MEMNUN OLURUM”

“Kulübün transfer döneminde yaptıklarından memnunum. Bazı oyuncular gecikti diye şikayet edebilirdim ama iyi bir iş yaptılar. Daha fazlasını isteyemem. Tabii ki aramıza yeni bir oyuncu katılırsa memnun olurum ama katılmazsa da elimdeki oyunculardan memnunum. Üzüldüğüm konu, göndermek zorunda kaldığım oyuncularım. Çünkü gerçekten herkesi çok seviyorum. İşin doğası bu. Takımda 29 oyuncu artı kalecilerle çalışmak imkansız. Daha dar, herkesin motive olduğu, herkesin birinci ve ikinci seçenek olduğunu bildiği bir kadro istiyorum.”

“İRFAN VE TADIC’İ MERKEZE YAKLAŞTIRMAK İSTEDİK”

“Maximin geldi, saf bir sol kanat oyuncusu. Aynı şekilde Oğuz da hızlı ve genç bir oyuncu. Bu transferlerle İrfan ve Tadic gibi oyuncuları merkeze yakınlaştırmak istedik. Onlar merkeze yaklaştığında Bright ve Mert gibi oyuncularımız öne çıkabilsinler istedik. Bir yandan da sınırlamalarımız var, elimizdeki oyuncularla oynuyoruz. Kent ile oynadık çünkü kendisi fit ve güçlü durumda.”

“EN-NESYRI ŞU AN TAKIMLA ÇALIŞMIYOR”

“Yeni transferlerimizin adaptasyon sürecinden mutluyum. Aramıza geç katıldılar. En-Nesyri şu an takımla çalışmıyor. Çağlar yeni ama yeni olmayan bir oyuncu. Maximin ve Oğuz yeni katıldılar ancak nasıl oynamak istediğimizi anlamaya çalışıyorlar. Yarın hayatta kalıp turu geçmek istiyoruz.”

“Fenerbahçe taraftarlarının Avrupa’da özel bir atmosfer yarattığını duymuştum. Yarın bu doğru mu, değil mi görmek istiyorum.”

Başa dön tuşu