Teknoloji

Mercedes Tesla’ya Rakip Olacak Yeni Bir Elektrikli Crossover Modelini Tanıtmaya Hazırlanıyor!

CLA temelli bu yeni model, markanın yeni nesil elektrikli araçlarına yönelik geliştirdiği çalışmalardan biri. 2023 Münih Otomobil Fuarı’nda sergilenen konsept modelin ardından, CLA’nın elektrikli kardeşi olarak sahneye çıkacak.
Yeni Mercedes elektrikli crossover, MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) platformunu temel alacak. Bu platform, özellikle elektrikli araçlar için tasarlandı ancak aynı zamanda içten yanmalı ve hibrit modellerin de üretimine imkan tanıyor. X174 kod adıyla anılan bu modelin üretimine 2025 yılının Ekim ayında Almanya’nın Rastatt kentinde başlanacak ve 2026’da global pazarlarda satışa sunulması planlanıyor. Ayrıca, MMA platformuna dayanan diğer modellerin de Macaristan’ın Kecskemét ve Çin’in Pekin kentlerinde üretileceği bildirildi. Bu platformda, CLA’nın yanı sıra bir station wagon ve iki crossover modelin daha üretileceği belirtiliyor.
MMA platformunun 800 V mimarisi, yüksek güçlü şarjları mümkün kılarak önemli bir avantaj sunacak. CLA konsept modelinde 175 kW güç üreten arka aksa yerleştirilmiş tek bir elektrik motoru bulunuyordu ve bu motorun, crossover versiyonunda da farklı varyantlarla sunulması bekleniyor. Ek olarak, NMC ve LFP hücrelerine sahip batarya seçenekleriyle de dikkat çekecek.

Başa dön tuşu