Dünya

Hindistan’ın Güneyindeki Toprak Kaymasında Ölü Sayısı 150’yi Aştı

Hindistan’ın Kerala eyaleti, hükümet yetkililerinin “en kötü doğal felaketlerden biri” olarak tanımladığı toprak kaymaları nedeniyle büyük bir yıkım yaşadı. Kurbanların büyük çoğunluğu çay tarlasında çalışan işçilerdi. Kerala’nın güneyinde meydana gelen çok sayıda toprak kayması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 150’yi geçti.
Polis, yüzlerce kurtarma görevlisinin Çarşamba günü çamur ve enkaz altında kalanları aramaya devam ettiğini bildirdi. Toprak kaymaları, eyaletteki çay tarlalarını ve köyleri vuran şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen çamur ve sel baskınlarının ardından oluştu.
Polis memuru Aijaz, salı günü erken saatlerde Kerala eyaletinin Wayanad bölgesindeki tepelik alanlarda evleri yıkan, ağaçları kökünden söken ve köprüleri tahrip eden heyelanlar sonucu 186 kişinin daha yaralandığını belirtti.
Eyaletin en üst düzey yetkilisinin sözcüsü P.M. Manoj, 187 kişinin kayıp olduğunu, şu ana kadar 77 cesedin kimlik tespitinin yapıldığını ve çoğunun ailelerine teslim edildiğini söyledi.
Aijaz, 300’den fazla kurtarma görevlisinin çamur ve enkaz altında kalan insanları kurtarmak için çalıştığını, ancak kapanan yollar ve dengesiz arazi yapısının bu çalışmaları zorlaştırdığını, gece boyunca bir düzineden fazla cansız bedene ulaşıldığını ifade etti.

Başa dön tuşu