Magazin

Genco Erkal Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk tiyatrosunun efsane ismi Genco Erkal, salı günü 86 yaşında hayata veda etti. Uzun süredir kan kanseri tedavisi gören Erkal’ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen anma töreniyle Erkal, son yolculuğuna uğurlandı.
Sanat Dünyası Bir Arada
Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emre Şahan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sanatçılar Serenad Bağcan, Selda Bağcan, Fazıl Say, Zeliha Berksoy, Emre Kınay ve Şevket Çoruh katıldı. Genco Erkal’la uzun yıllar sahne paylaşan oyuncu Tülay Günal, törende gözyaşlarına hakim olamadı.
Anlamlı Anlar ve Duygu Yüklü Konuşmalar
Tören boyunca Nazım Hikmet’in “Memleketim” şiiri ve “İnsan İnsan” bestesi seslendirildi. Tülay Günal, “Çok zor bir veda olacak ama gelen insanları gördükçe… Bugün onunla son kez aynı sahnede olacağım. Bana son günlerinde ‘Sağlam duracaksın, güçlü olacaksın’ dedi. Tabi ki ustamın sözünü dinleyeceğim ve onu istediği gibi uğurlayacağım” ifadeleriyle duygularını paylaştı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genco Erkal için “Her zaman duruşunu korudu ve susturulamadı. Onu ‘Gülhane Parkı’nda bir ceviz ağacıydı’ diyerek anmak doğru olur. Onun için minnettarız ve efsanelerimizden biri olarak daima anacağız” dedi.
Erkal’ın yakın dostu ve avukatı Turgut Kazan ise “Genco inanılmaz bir insan hakları savunucusuydu ve eylemleri de hep böyle olmuştur. Genco gibi özgün bir sanatçının ölüm yıldönümünde bir avukatın konuşması Türkiye klasiğidir” şeklinde konuştu. Genco Erkal, sanat dünyasında bıraktığı derin izlerle ve efsanevi performanslarıyla daima hatırlanacak.

Başa dön tuşu