Teknoloji

Instagram’dan Sonra Facebook Da Kapatılacak mı?

Bugün Instagram’ın erişime kapatılmasının ardından çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldı. Ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın yaptığı açıklamalar, asıl nedeni ortaya koydu. Sayan’ın açıklamalarının ardından, benzer bir durumun Facebook’ta yaşanması, bu platformun da erişime kapatılabileceği ihtimalini gündeme getirdi.
Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İsmail Heniyye paylaşımını kaldırarak hesabı kısıtladı. Bu gelişme, Bakan Yardımcısı Sayan’ın açıklamalarını akıllara getirdi ve Facebook’un da kapatılma ihtimalini güçlendirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla ilgili şunları söyledi:
“Ülkemizin koyduğu kurallar ve değerler var. Hassasiyetlerimizi göz ardı eden katalog suçlarını dikkate almayan platformlara erişim engeli getirdik.”
Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ise şu açıklamalarda bulundu:
“Batılı ülkelerde sosyal medya platformlarının katalog suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de aynı hassasiyet ve adil duruşu talep ediyoruz. Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasını Türkiye’de de geçerli kılmalılar.
Sağlayıcıların uyguladığı çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun. Ülkemizde temsilcilikler açmaları, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçilmesi için çağrıda bulunduk ama gelmek istemediler. Suçlara karşı gereken adımları atmadılar. Daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik ama sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar. Yaptığımız kanun değişiklikleri ile bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Ancak görüyoruz ki aynı anlayışı sürdürmeye devam ediyorlar.”
Instagram’ın kapatılmasının ardından, benzer sebeplerle Facebook’un da erişime kapatılıp kapatılmayacağı merak konusu. Bu durum, sosyal medya platformlarının Türkiye’deki faaliyetlerini nasıl etkileyecek, zaman gösterecek.

Başa dön tuşu