Güncel

Yalova ve Tokat’ta Orman Yangını Çıktı

Yalova’nın Armutlu ilçesi ve Tokat’ın Turhal ilçesinde, ormanlık alanlarda yangınlar başladı. Alevlere hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.

Armutlu’nun Hayriye köyündeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. İhbar üzerine, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri hızla bölgeye yönlendirildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Ancak yangının karadan ulaşımı zor bir bölgede olması, çalışmaları zorlaştırıyor.

Yalova Valisi Hülya Kaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bir helikopterle müdahaleye başladık, ikinci bir helikopter daha talep edildi. Ekiplerimiz yangını kısa sürede kontrol altına almak için yoğun bir çaba gösteriyor.” dedi.

Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Sütlüce köyündeki ormanlık alanda da henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangına karadan müdahale ediyor. Tokat Valisi Abdullah Köklü, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz yangını kontrol altına almak için çalışıyor. Yangına havadan müdahale için bir helikopter de bölgeye sevk edilecek.” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu