Spor

Buse Tosun Çavuşoğlu’ndan Bronz Madalya Sevinci!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden milli güreşçimiz Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı! Bu başarı, Türkiye’nin Paris 2024’te kazandığı üçüncü madalya oldu.

Champ de Mars Arena’da gerçekleşen müsabakalarda kadınlar 68 kiloda yarışan Buse Tosun Çavuşoğlu, ilk turda ABD’li Amit Elor’a yenilmesine rağmen Elor’un finale çıkmasıyla repesaj hakkı elde etti. Repesajda Polonyalı Viktorya Choluj’u mağlup eden Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalya maçında Kuzey Koreli Sol Gum Pak’ı 4-2 yenerek madalyayı boynuna taktı.

Türkiye İçin Üçüncü Madalya

Buse Tosun Çavuşoğlu’nun elde ettiği bu bronz madalya, Türkiye’nin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndaki üçüncü madalyası oldu. Daha önce atıcılıkta Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan oluşan milli takım 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş madalya kazanmıştı. Ayrıca, okçulukta Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer’den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı da bronz madalya ile ülkemize sevinç yaşatmıştı.

Buse Tosun Çavuşoğlu’nun bu önemli başarısı, Türk sporunun gururu olmaya devam ediyor!

Başa dön tuşu