Teknoloji

Epic Games Fortnite’ın Avrupa’da iPhone’a Geri Döneceğini Duyurdu

Dünyaca ünlü video oyun şirketi Epic Games, popüler oyunu Fortnite’ın Avrupa Birliği’ndeki iPhone kullanıcıları için yeniden erişilebilir olacağını açıkladı. Apple ile yaklaşık dört yıldır süren yasal çekişme sonunda, Fortnite’ın AB’deki iPhone cihazlarına geri dönüşü gerçekleşiyor. Epic Games, yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Apple’ın iOS platformunda gerçekleşeceğini duyurdu.

Epic Games, oyunlarının dağıtımını akıllı telefon üreticilerinin resmi uygulama mağazalarının ötesine taşımayı hedefliyor. Şirket, ayrıca, Android cihazlarda varsayılan yan yüklemeyi (cihazlara uygulamaların resmi mağaza dışında yüklenmesi) engelleyen kararı protesto etmek amacıyla, video oyunlarının Samsung Galaxy Store’dan kaldırılacağını açıkladı ve bu durumu “rekabete aykırı” olarak nitelendirdi.

Epic Games Kendi Uygulamasını Onaylattı

Apple, Epic Games’in teknoloji devi ile yaşadığı çekişmenin ortasında, kendi oyun pazarı uygulamasını Avrupa’daki iPhone ve iPad cihazlarında onayladığını belirtti. Epic Games, Apple’ın cihazlarda kendi oyun mağazası kurma çabalarını engellediğini iddia ediyor.

Başvurular İki Kez Reddedildi

Apple’ın duyurusundan önce, Epic Games, Apple’ın Epic Games Store’u başlatmak için sundukları belgeleri iki kez reddettiğini açıkladı. Red gerekçesi olarak ise belirli düğmelerin ve etiketlerin tasarımının App Store tarafından kullanılanlara benzemesi gösterildi.

Dört Yıllık Komisyon Davası

Epic Games ve Apple, 2020 yılından bu yana süren yasal bir savaşın içinde bulunuyor. Epic Games, Apple’ın iPhone İşletim Sistemi (iOS) cihazlarındaki uygulama içi ödemelerden yüzde 30’a varan komisyon alma uygulamasının ABD antitröst kurallarını ihlal ettiğini iddia etmişti. Fortnite’ın Avrupa’daki iPhone kullanıcıları için geri dönüşü, oyun dünyasında büyük bir heyecan yaratırken, Epic Games’in Apple ile olan bu uzun süren mücadelesinin sonuçları merakla bekleniyor.

Başa dön tuşu