Güncel

Adana Merkezli Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli olarak dört ilde gerçekleştirilen geniş çaplı bir operasyonla, organize suç örgütü çökertildiğini açıkladı.

“KUYU-17” kod adıyla yürütülen operasyonda, liderliğini Ahmet Kurt’un yaptığı suç örgütüne yönelik önemli bir darbe indirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda 15 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Bu operasyonlar, ülkemizde huzur ve güven ortamını tehdit eden organize suç gruplarına karşı yürüttüğümüz kararlı mücadelenin bir parçasıdır. Suç örgütleri ne kadar büyük olursa olsun, adaletin önünde hesap vereceklerdir,” dedi. Ayrıca, bu tür operasyonların aralıksız süreceğinin altını çizdi.

Operasyon kapsamında, şüphelilerin kurdukları sahte mahkemeler aracılığıyla mağdurlara zorla ceza verip, onların taşınır ve taşınmaz mallarını gasbettikleri belirlendi. Suç örgütünün, tehdit ve şantajla mağdurların mallarını başkalarına devrettiği ve bu işten komisyon aldığı tespit edildi. Operasyonlarda çok sayıda av tüfeği, mağdurlarla yapılan anlaşmalar, alacak verecek defterleri ve zorla imzalatılmış feragat belgeleri ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu yöneten Adana Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığına ve operasyonu gerçekleştiren jandarma ekiplerine teşekkür ederek, suçla mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Başa dön tuşu