Güncel

Orman Yangınları 4 İlde Hızla Yayılıyor

İzmir, Bolu, Manisa ve Çanakkale'deki yangınlara hem havadan hem de karadan müdahaleler sürerken, alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde başlayan yangın kontrol altına alınırken, Bolu’nun Göynük ilçesindeki yangın 100 hektardan fazla alanı yok etti. Göynük’teki yangının neden olduğu zarar endişe yaratırken, Manisa’nın Gördes ilçesinde çarşamba günü başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde ise dün akşam saatlerinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Bu bölgede bir hayvan barınağı tahliye edildi ve yangınla mücadele devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlara karşı alınan önlemleri açıkladı. Yangınlarla mücadelede 14 uçak, 31 helikopter, 265 kara aracı ve 1.413 orman personeli görev alıyor. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki üç gün boyunca düşük nem, şiddetli rüzgar ve
yüksek sıcaklıkların yangın riskini artıracağı konusunda uyardı. Yumaklı, Çanakkale’deki yangının bir elektrik direğinin patlaması sonucu çıktığını belirtti.

Karşıyaka’nın Yamanlar Dağı Karatepe bölgesinde dün akşam saat 21.00’de başlayan yangın, gece boyunca etkisini sürdürdü. Gece şartları nedeniyle havadan müdahale yapılamazken, sabah saatlerinde havadan müdahale başladı. Şu anda yangına 4 uçak, 5 helikopter, 19 arazöz ve çeşitli ekipmanlarla müdahale ediliyor. Kuvvetli rüzgar, ekiplerin işini zorlaştırsa da yangını kontrol altına almak için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Başa dön tuşu