Güncel

Türkiye’nin Farklı Bölgelerinde Yangınlarla Mücadele Sürüyor

Türkiye'nin farklı illerinde başlayan orman yangınlarına müdahale çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde bugün itibarıyla 47 orman yangınının çıktığını, bunların 30’unun kontrol altına alındığını, ancak 17 yangına hala müdahale edildiğini bildirdi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek geniş bir alana yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su tankeri, 4 dozer ve çok sayıda kara ekibi yangına müdahale ediyor. Ancak sabah saatlerinde saatte 80 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle hava araçlarının çalışmaları bir süre durmak zorunda kaldı. Buna rağmen kara ekipleri gece boyunca yangınla mücadeleye devam etti.

Yangının tehdit ettiği Karşıyaka’ya bağlı Doğançay ve Sancaklı mahalleleri ile Bayraklı’daki Onur Mahallesi’nde bazı evler ve bir hayvan barınağı tahliye edildi. Bölgeye ulaşan yollar trafiğe kapatılırken, güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı önlemler aldı. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Başa dön tuşu