Güncel

Çalışma Şartlarında Kapsamlı Değişiklikler Yolda

Ücretlerden çalışma saatlerine, tatil günlerinden esnek çalışma modellerine kadar pek çok alanda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Türkiye’de milyonlarca çalışanı etkileyen önemli değişiklikler gündemde.Hükûmet, çalışanların ve işverenlerin ihtiyaçlarına uygun bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla iş kanununda köklü değişikliklere hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, Türk İş Kanunu’nda yapılması planlanan düzenlemelerle haftalık çalışma süresinin 40 saate indirilmesi ve ‘uzaktan’, ‘kısmi’, ‘platform’ gibi yeni esnek çalışma modellerinin yasallaştırılması gündemde. Ayrıca, genel tatil ücretlerinden yıllık izin haklarına kadar pek çok konuda yeni düzenlemeler de değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu’nda (YOİKK) da bu konu detaylı bir şekilde ele alındı. 30 milyondan fazla çalışanı doğrudan ilgilendiren bu değişikliklerin, çalışma hayatında büyük bir dönüşüm yaratması bekleniyor.

Başa dön tuşu