Dünya

Sicilya’da Süper Lüks Yat Kazasında 6 Kişi Hala Kayıp

Yetkililer, kazanın ardından yaptıkları açıklamada, yabancı turistleri taşıyan yatın battığını ve 15 kişinin kurtarıldığını belirtti.

İtalya’nın Sicilya açıklarında yaşanan süper lüks yat faciasında, bir kişi hayatını kaybetti, altı kişi ise hala kayıp. Yat, kötü hava koşulları nedeniyle alabora olduktan sonra sulara gömüldü. Ancak, yedi kişinin kaybolduğu bildirildi. Dalgıç ekipleri, kaybolanlardan birinin cansız bedenine ulaştı, diğer altı kişi için ise arama çalışmaları devam ediyor. Hayatını kaybeden kişinin kimliği henüz tespit edilemedi.

Kazayla ilgili medyaya yansıyan bilgilere göre, kayıp yolcular arasında ünlü İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch de bulunuyor. Lynch, Haziran ayında San Francisco’da yazılım şirketi Autonomy’nin 2011’de Hewlett-Packard’a 11 milyar dolara satışıyla ilgili dolandırıcılık suçlamalarından aklanmıştı.

Kaza, yatın Porticello limanı açıklarında demirlediği sırada, pazartesi sabahı yerel saatle 05:00 civarında meydana geldi. İtalyan sahil güvenlik yetkililerine göre, gemide 10 mürettebat ve İngiliz, Amerikalı ve Kanadalı yolcular dahil olmak üzere toplam 22 kişi bulunuyordu. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Başa dön tuşu