Gastronomi

2. Fethiye Gastronomi Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Fethiye, bu yıl 24-26 Eylül tarihlerinde “Komşu Mutfaklar” temasıyla düzenlenecek olan 2. Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Festival, Fethiye’nin zengin mutfak kültürünü dünya ile paylaşmayı ve bölgesel lezzetleri uluslararası düzeyde tanıtmayı hedefliyor.

Festivalin öncüsü Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, gastronomi alanında tanınmış isimlerden şef ve yazar Maria Ekmekçioğlu’nun yanı sıra Fethiye Belediyesi ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle hazırlıklar tamamlandı. Etkinlik, Fethiye’nin Beşkaza Meydanı ve çeşitli köşelerinde gerçekleştirilecek.

Festival, Türkiye ve Yunanistan’dan ünlü şefleri, akademisyenleri, gazetecileri ve yazarları bir araya getirecek. Ege ve Akdeniz’in gastronomi temasıyla buluşacağı bu etkinlik, Fethiye’nin geleneksel mutfak kültürünü uluslararası ziyaretçilere sunacak.
Festival organizasyonuna büyük katkı sağlayan ödüllü şef Maria Ekmekçioğlu, “İki yakayı birleştiren bu festivalde kültürü ve gastronomiyi harmanlayarak, dağ ve denizin birleştiği antik Likya topraklarında unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz” dedi. Fethiye Gastronomi Festivali, bu yıl da mutfak kültürünün yanı sıra kültürel dostluk bağlarını güçlendiren bir platform olarak öne çıkacak.

Başa dön tuşu