Güncel

Antalya’da 4 Kilo Ağırlığında Balon Balığı Yakalandı

Antalya’da düzenlenen balon balığı avlama yarışması, istilacı deniz türlerine karşı verilen mücadelede önemli bir adım oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Balıkçı Barınağı’nın ortaklaşa organize ettiği yarışmada, balıkçılar denizlerde hızla yayılan ve ekosistem için tehdit oluşturan balon balıklarının avlanmasını teşvik etti.

Sabah erken saatlerde tekneleriyle denize açılan profesyonel ve amatör balıkçılar, belirlenen bölgelerde balon balığı avlayarak öğle saatlerinde etkinlik alanına döndü. Balıkçılar tarafından getirilen balon balıkları, boy ve kilo olarak değerlendirilerek sıralamaya tabi tutuldu.

Yarışmanın kazananı, 4 kilo 40 gram ağırlığında ve 90 santimetre uzunluğundaki dev balon balığını yakalayan Yusuf Tolga Coşkun ve ekibi oldu. “Duman” adlı tekneleriyle yarışmada birinci olan ekip, 10 bin TL nakit ödül, 1 yıllık barınma hakkı ve 12 bin TL değerinde hediye çeki kazandı. İkinci olan takım 7 bin 500 TL, 3 aylık tekne indirme bindirme kullanım hakkı ve 8 bin TL’lik hediye çeki, üçüncü olan ekip ise 5 bin TL, 3 aylık tekne indirme bindirme kullanım hakkı ve 5 bin TL’lik hediye çeki ile ödüllendirildi. Ayrıca, en büyük balığı yakalayan ekip, balık bulucu seti ile de ödüllendirildi.

Başa dön tuşu