Ekonomi

İş Bankası Genel Müdürü Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi

Aran, enflasyonun kontrol altına alınıp fiyat istikrarının sağlanmasının zaman alacağını, bu süreçte ekonominin dengeye ulaşacağını söyledi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ekonomideki zorlu sürecin kısa vadede sona ermeyeceğini belirterek, normalleşmenin 2026 yılına kadar tam anlamıyla gerçekleşmeyeceğini öngördüğünü açıkladı.

Faiz İndirimi Beklentisi

Aran, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) ilk faiz indiriminin Kasım ayında 250 baz puanlık bir kesinti ile gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Ayrıca, politika faizinin 2024 sonunda yüzde 45’e, 2025 sonunda ise yüzde 25’e kadar gerileyebileceğini öngördü.
Aran, şu anda 34 seviyelerinde olan dolar/TL kurunun yıl sonunda 38 civarına yükselmesini beklediklerini dile getirdi. 2025 yılı boyunca ekonomik zorlukların devam edeceğini belirten Aran, “Fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonu düşürmek için gereken bedel ödenecek. Bu süreçte bankalar da maliyetler üstlenecek ve aktif kalitesinde bozulmalar yaşanacak. Bu yıl net faiz marjındaki bozulmayı, önümüzdeki yıl aktif kalitesindeki bozulmayla aşmayı planlıyoruz” dedi.

Başa dön tuşu