Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında yaptığı açıklamada, kısa vadede önceliklerinin dezenflasyon ve fiyat istikrarı olduğunu belirtti.

Şimşek, bu sürecin ekonomik büyüme üzerinde geçici olumsuz etkiler yaratabileceğini ancak Türkiye’nin ekonomik geleceğinin parlak olduğunu vurguladı.

Bakan Şimşek, 2025 yılında bütçe açığının azalmasını ve bu durumun dezenflasyona güçlü bir destek sağlayacağını ifade etti. “Kısa vadede fiyat istikrarını sağlamak, ardından kalıcı refah artışını hedefliyoruz,” diyen Şimşek, vergide adaleti sağlama yönünde önemli adımlar attıklarını ve atmaya devam ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl kurumlar vergisini 5 puan artırdıklarını belirten Şimşek, bu adımın doğrudan vergilerin artırılması anlamına geldiğini ve zaman içinde etkilerini göstereceğini ekledi. Ayrıca, vergi istisnalarının gözden geçirilmesi ve kayıt dışılık ile mücadelenin önemine de dikkat çekti. Son vergi paketinde bu konuyla ilgili önemli detayların yer aldığını ifade etti.

Başa dön tuşu