Ekonomi

ABD Başkanlık Seçimlerinde İlk Canlı Yayın Tartışmasını Harris Kazandı

ABD'de 5 Kasım’da yapılacak 60. başkanlık seçimleri öncesi Demokrat aday Kamala Harris ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump, ilk kez canlı yayında karşı karşıya geldi.

İki liderin iç politika, ekonomi, sınır güvenliği ve dış politika gibi birçok konudaki farklı yaklaşımlarını sergilediği tartışmada, Harris’in performansı Trump’a göre daha baskın çıktı.

CNN’in yaptığı ankete göre, izleyicilerin yüzde 63’ü tartışmanın galibinin Harris olduğunu düşündüğünü belirtti. Ayrıca, bahis platformları da Harris’in seçimleri kazanma şansının arttığına işaret ediyor. PredictIt verilerine göre, Harris artık Trump’ın 8 puan önünde bulunuyor. Betfair ise tartışma öncesinde Trump lehine olan yüzde 51,5’e yüzde 46,3 destek oranının, şimdi Harris lehine yüzde 51’e yüzde 47,2’ye dönüştüğünü gösteriyor.

Yaklaşık 1,5 saat süren tartışma ABC News kanalında yayınlandı ve Harris ile Trump, iç politikadan dış politikaya kadar pek çok konuda görüşlerini dile getirdi. Tartışma boyunca ekonomiden kürtaja ve sınır güvenliğine kadar geniş bir yelpazede hararetli anlar yaşandı. Özellikle ekonomi ve kürtaj gibi başlıklarda iki adayın ciddi bir şekilde ayrıştığı görüldü.

Başa dön tuşu