Dünya

Netanyahu’dan Ürdün Sınırına Duvar Planı

Netanyahu, Ürdün ile bu konuda işbirliği yaptıklarını vurguladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ürdün sınırına duvar inşa etmeyi planladıklarını ve bu adımın, “silah ve insan kaçakçılığını önlemek” amacıyla atıldığını açıkladı.Gazze ve Batı Şeria’daki çatışmalar sürerken, Netanyahu, 8 Eylül’de üç İsraillinin hayatını kaybettiği Kral Hüseyin Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Burada yaptığı açıklamada, İsrail’in doğu sınırında güvenliği artırmanın önemine dikkat çekti.

“Burası barış sınırıdır ve bu sınırın barış içinde kalması için Ürdün ile işbirliği yapıyoruz” diyen Netanyahu, Ürdün üzerinden İsrail’e silah ve “terörist” olarak adlandırdığı kişilerin kaçakçılığının arttığını belirtti. Bu durumu engellemek amacıyla gerekli tüm taraflarla koordineli çalıştıklarını ifade etti.

Netanyahu, sınır güvenliğini sağlamak için yapılacak olan duvarın kaçakçılık faaliyetlerine karşı güçlü bir önlem olacağını söyleyerek, “Bu sınırların barış ve güvenlik sınırları olarak kalması bizim için hayati önemde” dedi. İsrail ile Ürdün, 1994 yılında imzalanan Vadi Araba Anlaşması ile barış sağlamıştı, ancak Netanyahu’nun açıklamaları iki ülke arasındaki sınır güvenliği konusundaki işbirliğine yeni bir boyut katıyor.

Başa dön tuşu