Spor

Michel Platini’den Futbol Dünyasına Devrim Niteliğinde Öneri

UEFA'nın eski başkanı ve futbol efsanesi Michel Platini, verdiği röportajda futbolun değişmesi gerektiğine vurgu yaparak devrim niteliğinde bir öneri sundu.

Platini, günümüz futbolunun kendi kuşağındaki insanlar için artık ilgi çekici olmadığını belirtti ve oyunun daha dinamik hale getirilmesi gerektiğini savundu.

RMC Sport’a konuşan Platini, “Kendi kuşağım futbol maçlarını artık izlemiyor, çünkü oyunun temposu ve tarzı değişti. Belki de bir takımın 10 kişiden oluşması daha uygun olabilir. 1900’lerde futbol 11’e 11 oynanıyordu, ama o zaman futbolcular hem daha az hem de daha yavaş koşuyorlardı. Bugünse oyun daha hızlı ve daha yoğun, bu yüzden oyuncu sayısında azalma düşünülmeli.” dedi.

Ayrıca Platini, modern futbolun topa sahip olma ve pas oyununa dayalı olduğunu belirterek, “Günümüz futbolu geçmişe göre çok daha fazla pas içeriyor. Hücum odaklı futbolun hâkim olduğu dönemlerde büyüyen benim kuşağım için bu oyun tarzı pek anlam ifade etmiyor. Bu durumu eleştirmiyorum ama oyunun değişmesi gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu