Dünya

New York Belediye Başkanı Eric Adams’a Rüşvet Suçlaması

New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet, dolandırıcılık ve yasadışı kampanya bağışları gibi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Adams’ın, New York’taki Türkevi binasının yangın ruhsatı için rüşvet karşılığında devreye girdiği iddia ediliyor.

Demokrat Partili Belediye Başkanı Adams, seçim kampanyası sürecinde Türk iş insanları ve Türk hükümetiyle bağlantılı olduğu iddialarıyla yaklaşık bir yıldır soruşturma altındaydı. Dün açıklanan resmi iddianameye göre, 64 yaşındaki belediye başkanı dolandırıcılık, rüşvet ve yasa dışı kampanya bağışları da dahil olmak üzere beş farklı suçlamayla yargılanacak.

Adams’ın, beş Türk iş insanı ve en az bir Türk yetkiliden 25 bin doları aşan miktarda yasa dışı bağış aldığı öne sürülüyor. ABD yasalarına göre, vatandaşlık hakkı bulunmayan kişilerin siyasi kampanyalara doğrudan ya da dolaylı olarak bağış yapması yasak. Bu iddialar, özellikle Adams’ın kampanyasının yabancı kaynaklı finansmanla yürütüldüğü iddialarını güçlendiriyor.

Adams hakkındaki bu suçlamalar, New York’taki siyasi arenada büyük yankı uyandırırken, Türkevi binasının yangın ruhsatı sürecindeki rolü de dikkat çekiyor.

Başa dön tuşu