Dünya

Netanyahu’dan İran Halkına Mesaj Özgürlüğünüz Yaklaşıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada İran halkına hitap etti ve özgürlüklerinin beklenenden daha yakın olduğunu ifade etti.

İngilizce olarak yayınladığı mesajında Netanyahu, “İsrail, özgürlüğünüz için yanınızda” diyerek İran’daki mevcut rejimi eleştirdi.

Netanyahu, Hizbullah ve Hamas’a karşı yürütülen operasyonları överken, İran rejiminin bölgeyi karanlığa sürüklediğini söyledi. “Her gün sizi köleleştiren bir rejimin Lübnan ve Gazze’yi savunma adına konuşmalar yaptığını görüyorsunuz. Ancak bu rejim, bölgeyi her geçen gün daha derin bir kaosa ve savaşa sürüklüyor” dedi.

İran’ın nükleer programına ve rejimin politikalarına sert eleştirilerde bulunan Netanyahu, İran hükümetinin halkını umursamadığını belirtti. “Eğer İran rejimi gerçekten halkını düşünseydi, Ortadoğu’da boşuna savaşlar için milyarlarca dolar harcamaz, bu parayı İran halkının yaşamını iyileştirmeye harcardı” diye ekledi. Netanyahu, İran’ın özgürlüğünün çok yakında gerçekleşeceğini savunarak, “İki kadim halk, Yahudiler ve Persler, özgür bir İran’da barış içinde yaşayacak” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu