Dünya

İran İsrail’e Yönelik Füze Saldırısını Meşru Müdafaa Olarak Savundu

İran, salı akşamı İsrail'e düzenlediği füze saldırısının Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın 51. maddesi çerçevesinde meşru müdafaa hakkı uyarınca gerçekleştirildiğini bildirdi.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Amir Saeid İravani, BM Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği mektupta, saldırının “siyonist rejimin” İran’ın toprak bütünlüğüne yönelik ihlallerine bir yanıt olduğunu vurguladı.

Mektupta, İsrail’in İran’a karşı düzenlediği suikast girişimleri ve saldırılar belirtilirken, İran’ın sadece askeri ve güvenlik hedeflerini hedef aldığı ifade edildi. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi’nin hareketsizliğinin, İsrail’in ihlallerine zemin hazırladığına dikkat çekildi.

İran, “terörist İsrail rejimini” yeni saldırılara karşı sert bir şekilde uyardı ve herhangi bir saldırıya hızlı, kararlı ve güçlü bir yanıt verileceğini duyurdu. Mektup, BM Güvenlik Konseyi’nin acil olarak İsrail’in işlediği savaş suçlarını durdurması gerektiğini belirterek, aksi halde bölgesel bir çatışmanın kaçınılmaz olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Başa dön tuşu