Güncel

Cem Garipoğlu’nun Mezarı Açıldı

İstanbul’da 15 yıl önce Münevver Karabulut'u vahşice öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarı, adli tıp uzmanları ve savcıların katılımıyla açıldı.

45 dakika süren fethi kabir işlemi sırasında, Garipoğlu’nun cesedinden kemik örnekleri alındı. Bu gelişme, Garipoğlu’nun ölümünün ardından geçen 10 yıl sonra Karabulut Ailesi’nin başvuruları üzerine gerçekleşti. Ancak mezarın açılma tarihi, dikkat çekici bir tesadüf zincirini de beraberinde getirdi.

3 Ekim’de gerçekleşen bu işlem, Cem Garipoğlu’nun Münevver ile 2009 yılında yaptığı MSN yazışmalarını akla getirdi. Özellikle “3” rakamına olan takıntısı, bu tesadüfleri daha da ilginç kılıyor. Yazışmalarda, Münevver’in Cem’e “Aklın hep 3 3 3’te” dediği dikkat çekiyor. Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da Bahçeşehir’de bir villada öldürülmüştü. Ayrıca Cem, bir dosyasını “333” adıyla yedeklemişti. Tüm bu detaylar, mezarın açılışının 3 Ekim’e denk gelmesiyle birleşince, ilginç bir sembolik bağ oluşmuş oldu.

Hatırlanacağı üzere Cem Garipoğlu, cinayetten 197 gün sonra, 17 Eylül 2009’da avukatı aracılığıyla polise teslim olmuş ve 2014 yılında Silivri Cezaevi’nde ölü bulunmuştu. Karabulut Ailesi’nin uzun süredir devam eden hukuki mücadelesinin ardından, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezarın açılmasına karar verdi ve gerekli işlemler 3 Ekim’de tamamlandı.

Başa dön tuşu