Dünya

Beyrut’taki Şiddetli Patlamalarda İsrail Hizbullah’ın Üst Düzey Yetkilisini Hedef Aldı İddiası

Lübnan’da gerilim tırmanırken, İsrail’in Beyrut’un güneyine gerçekleştirdiği hava saldırıları kentte art arda şiddetli patlamalara yol açtı.

İsrail ordusunun hedefinde, Hizbullah’ın ikinci ismi olarak bilinen Haşim Safiyeddin’in olduğu iddia edildi. Safiyeddin, öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın potansiyel halefi olarak görülüyor. İsrail medyası, Safiyeddin’in bu saldırıda hedef alındığını öne sürerken, Lübnan yetkilileri henüz bu iddiayı doğrulamadı.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada ise İsrail askeri mevzilerine füze saldırıları düzenlendiği ve sınırdan sızmaya çalışan İsrail güçlerinin geri püskürtüldüğü bildirildi. Çatışmaların şiddetlendiği bölgede, İsrail ordusu dokuz askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail ordusu ayrıca Lübnan’ın güneyindeki Bint Jbeil belediye binasını vurduklarını ve saldırıda 15 Hizbullah üyesinin öldüğünü iddia etti. Lübnan Sağlık Bakanlığı ise İsrail’in devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 1.974’e ulaştığını, bu ölümlerden 127’sinin çocuk olduğunu açıkladı.

Başa dön tuşu