Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bosna-Hersek’e Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek’te meydana gelen sel felaketiyle ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Erdoğan, felakette hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, yaralılar için acil şifa temennisinde bulundu. Türkiye’nin yardım elinin Bosna-Hersek’e uzandığını belirten Cumhurbaşkanı, AFAD, Kızılay ve TİKA’nın bölgedeki yardım çalışmalarını koordine ettiğini vurguladı.

Erdoğan açıklamasında, Jablanica, Konjic ve Fojnica bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, şu ana kadar 18 kişinin hayatını kaybettiğini ve 40 kişinin ise halen kayıp olduğunu belirtti. Türkiye’nin yardımlarının, barınma ve beslenme başta olmak üzere birçok acil ihtiyacı karşılamaya yönelik olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, bölgeye ulaştırılan desteklerin detaylarını paylaştı.

İlk etapta gönderilen yardımlar arasında 96 jeneratör, 60 konteyner, 168 yatak, 84 mutfak seti, 1050 battaniye, 1130 gıda kolisi, 2 ton un, 10 su tahliye pompası, hijyen setleri, klima ve içme suyu bulunuyor. Erdoğan, bu zor günlerinde Bosna-Hersekli kardeşlerimizin yanında olduklarını belirterek, selden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başa dön tuşu