Dünya

ABD’de Uyuşturucu Reklamlarının Hala Instagram ve Facebook’ta Görüntülendiği Ortaya Çıktı

Uzun süredir soruşturma altında olan Meta’nın, ABD’de uyuşturucu reklamlarına karşı hala yeterli önlemleri almadığı ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kokain ve opioid türü uyuşturucuların reklamlarının sosyal medya platformları Instagram ve Facebook’ta hala yayınlandığı tespit edildi. Wall Street Journal (WSJ), Çarşamba günü Salvador Rodriguez imzasıyla yayımlanan bir haberde, Meta’nın Amerikan yasalarına aykırı olarak yasadışı uyuşturucuların satışını teşvik eden reklamlardan gelir elde etmeye devam ettiğini belirtti.
Habere göre, geçtiğimiz cuma günü bile bu platformlarda kokain ve reçeteyle satılan opioidler gibi maddelerin reklamları bulundu. Reklamlarda reçeteli ilaç şişeleri, hap yığınları ve kokain “tuğlaları” gibi görsellerin kullanıldığı ifade edildi.
WSJ, Mart ayında ABD’li federal yetkililerin Meta’nın yasadışı uyuşturucu satışındaki rolü nedeniyle soruşturma başlattığını bildirmişti. Meta’dan bir yetkili ise, şirketin bu tür reklamlara karşı kolluk kuvvetleriyle iş birliği yaptığını açıkladı.
WSJ, ayrıca Instagram ve Facebook’ta yayınlanan reklamlarda uyuşturucu fotoğraflarının ve kullanıcıları şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram’a yönlendiren linklerin bulunduğunu belirtti. Ocak ayında düzenlenen Senato duruşmasında Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Meta’da yayınlanan uyuşturucu reklamları nedeniyle çocuklarını kaybeden ailelerden özür dilemişti. Zuckerberg, “başka hiçbir ailenin sizin yaşadığınız acıları yaşamaması için büyük yatırımlar yapıyoruz,” demişti.

Başa dön tuşu