Dünya

ABD’den Rojava Seçimleri Hakkında Açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, bölgedeki mevcut koşulların, demokratik bir seçim süreci için yeterli olmadığını vurguladı.

Washington ABD Dışişleri Bakanlığı, Rojava’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili tutumunu yineleyerek, seçimlerin “özgür ve adil” şartlar altında gerçekleştirilemediği yönündeki görüşünü bir kez daha dile getirdi.

Miller, “Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’nin kuzey ve doğusunda özgür, adil, şeffaf ve kapsayıcı seçimler düzenlenmesi için gerekli koşulların mevcut olmadığını değerlendiriyor” şeklinde konuşarak, ABD’nin Rojava yönetiminin belediye seçimleri için hazırlıklara başlaması çağrısını desteklemediğini belirtti.

Rojava’daki yerel seçimlerin başlangıçta 11 Haziran’da yapılması planlanmıştı. Ancak Türkiye’nin bu seçimlere karşı gösterdiği sert tepki ve askeri operasyon tehdidi nedeniyle seçimler Ağustos ayına ertelendi. Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, erteleme kararının seçimlere katılan siyasi partilerin taleplerine yanıt olarak alındığını ve seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasını sağlama amacı taşıdığını açıkladı.

Başa dön tuşu