Güncel

Adana’da Sabah Saatlerinde Art Arda Depremler Yaşandı

Adana, sabahın erken saatlerinde peş peşe meydana gelen depremlerle sarsıldı. İlk deprem saat 05:32’de 4,6 büyüklüğünde kaydedildi ve 7,6 kilometre derinlikte gerçekleşti. Hemen ardından saat 05:33’te 4,5 ve saat 05:34’te 4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Saat 05:58’de ise 3,7 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, bu depremlerle ilgili olarak sosyal medya hesabından ve basına yaptığı açıklamalarda durumu değerlendirdi. Tüysüz, “Depremler 4,5 ve 4,6 büyüklüğünde olup, en yüksek şiddet 5,7 olarak ölçüldü ve 10 km derinlikte gerçekleşti. Şu ana kadar herhangi bir hasar rapor edilmedi. Endişe edilecek bir durum olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Haber Global’den Şifa Kaymak’a konuşan Prof. Dr. Tüysüz, Saimbeyli fay hattına dikkat çekerek, bölgede benzer depremlerin yaşanabileceğini ve 6 Şubat 2023’teki büyük depremler sonrasında biriken enerjinin boşaldığını belirtti. Tüysüz, “6 Şubat 2023’te yaşanan büyük depremlerden sonra bölgede biriken stresin boşalması gerekiyordu ve bu sabahki depremlerle birlikte bu enerji boşaldı. Bu depremleri, 6 Şubat depremlerinin artçıları olarak değerlendirebiliriz” dedi.

Tüysüz, depremlerin orta büyüklükte olduğunu vurgulayarak, “Bölgede bu şiddetin üstünde bir deprem beklemiyorum. Ancak bölgedeki hareketlilik yaklaşık bir yıl boyunca devam edebilir” dedi. Ayrıca, şu ana kadar herhangi bir hasar bildirilmediğini ve endişe edilecek bir durum olmadığını tekrar belirtti.

Başa dön tuşu