Teknoloji

Altay Tankı Yerli Üretim Vagonlarla Taşınacak

UAIS tipi Askeri Araç Taşıma Vagonu Projesi olarak adlandırılan stratejik proje, TSK'nın operasyonel ihtiyaçlarına yanıt vermek amacıyla geliştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyonlarını daha etkili ve güvenli bir şekilde yürütebilmesi amacıyla yerli üretim bir vagon geliştirildiğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu özel tasarım vagonun öncelikli olarak Altay tankı olmak üzere, askeri araçların taşınmasında kullanılacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, “Bu projedeki temel hedefimiz, çok yönlü kullanım özelliklerine sahip ekonomik bir araç üretmekten ziyade, milli güvenlik gereklilikleri doğrultusunda TSK’nın operasyonel başarılarını desteklemekti. Bu doğrultuda Altay tankının taşınmasına uygun bir vagon tasarladık,” şeklinde konuştu.

NATO Görevlerinde de Kullanılabilecek

Bakan Uraloğlu, UAIS tipi Askeri Araç Taşıma Vagonu’nun, Altay tankının yanı sıra M60T, Korkut, Samur ve Kirpi gibi farklı askeri araçların da demir yolunda güvenli bir şekilde taşınabilmesi için gerekli ölçü ve ağırlıklara uygun olarak tasarlandığını ifade etti. Ayrıca, bu vagonun askeri kullanım dışındaki dönemlerde de TCDD Taşımacılık tarafından konteyner taşımacılığında kullanılabilmesi için çok amaçlı bir tasarım geliştirdiklerini belirtti.

Bu yenilikçi vagon tasarımı, sadece Türkiye’de değil, NATO görevlerinde de kullanılabilecek kapasitede olmasıyla dikkat çekiyor.

Başa dön tuşu