Ekonomi

Bakan Yumaklı Tüketiciyi Yanıltan İfadelerle Tolerans Gösterilmeyecek Dedi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, salçalık domates fiyatlarının tarlada düşük kalmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

“Bu durum, yalnızca domatesle sınırlı kalmadı; karpuz ve kısmen biberde de benzer sorunlar yaşandı,” diyen Bakan Yumaklı, üreticilerin fiyatlarının düşmesinin, ürünlerin pazardaki kullanımıyla ilgili çabalar olduğunu ifade etti.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen “Güvenilir Gıdada Yeni Dönem” konulu basın toplantısında, bakanlık olarak durumu büyük ölçüde çözdüklerini vurgulayan Yumaklı, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin bu süreçte önemli bir rol oynadığını belirtti.

Ayrıca, taklit ve hileli gıda ürünleriyle mücadele kapsamında, bu ürünlerin listelerinin artık anlık olarak tüketicilerle paylaşılacağını duyurdu. Yumaklı, bu listelerin güvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde yayımlanacağını ekleyerek, tüketicilerin bilgilendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi. Bakan, “Tüketiciyi yanıltan ifadelere karşı tolerans göstermeyeceğiz,” diyerek gıda güvenliğinin önemine vurgu yaptı.

Başa dön tuşu