Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’nda İsrail’e Yönelik Sert Eleştirilerde Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumunda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Erdoğan, uluslararası topluma seslenerek, “Gazze’deki soykırımı durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz? İsrail’in bu katliamlarına göz yumanlar, bu utancı ne kadar taşıyacaklar?” şeklinde çıkıştı.

Erdoğan, konuşmasında İsrail Başbakanı Netanyahu’yu da sert bir dille eleştirerek, “Nasıl Hitler, insanlığın ortak duruşuyla engellendiyse, Netanyahu da insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler’in, savaşlar sonucunda barışı sağlamak amacıyla kurulduğunu hatırlatan Erdoğan, “Bu kuruluşun asli görevini yerine getirmesi gerektiğini savunuyorum. Filistin halkının yaşadığı bu zulme sessiz kalmak, insanlığın vicdanını yaralamaktadır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Filistin’in bağımsızlığını da vurgulayarak, Filistin’i tanımayan devletleri bir an önce bu adımı atmaya çağırdı.

Başa dön tuşu