Kültür Sanat

Elvis Presley’nin Eşyaları Üzerine Şüpheler

Rock’n Roll’un kralı Elvis Presley’nin eşyalarını satışa sunan bir müzayede evi, bazı eşyalarının sahte olabileceği iddialarıyla gündeme geldi. Elvis Presley’nin hatıra eşyalarını açık artırmaya çıkaran GWS Auctions, Graceland yöneticilerinin tepkisini çekti. Graceland yönetimi, müzayede evinin bazı eşyalarının Presley’ye ait olmadığını öne sürdü.

Son günlerde Priscilla Presley, müzayede evinin kendisini finansal olarak mağdur ettiğini iddia etti. Elvis Presley Enterprises’ın yönetici ortağı Joel Weinshanker, müzayede evinde satışa sunulan bazı eşyaların sahte olduğuna dair ciddi endişeleri bulunduğunu belirtti. Weinshanker, özellikle Presley’nin 1972’de giydiği söylenen siyah ceketin, aslında Graceland’in özel koleksiyonunda bulunduğunu ve sadece bir tane üretildiğini vurguladı.

NBC News muhabirleri, Elvis’in Memphis’teki malikanesinde bu ceketi ve faturasını doğruladılar. Ayrıca, GWS Müzayede evi tarafından satışa sunulan diğer eşyalar da sorgulanıyor. Bunlar arasında Presley’nin sahip olduğu ancak hiç uçmadığı belirtilen özel jet ve birçok mücevher de bulunuyor. Graceland yöneticileri, müzayede evinin sahte olduğu iddia edilen eşyaları arasında Priscilla tarafından yazıldığı öne sürülen ve orijinal oldukları belirtilen mektuplardan da endişe duyduklarını ifade ettiler.

 

Başa dön tuşu