Gastronomi

Gastronomi Dünyası Yalıkavak’ta Buluştu

Bodrum’daki Avantgarde Hotel Yalıkavak’ta düzenlenen bu özel brunch, gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini aynı sofrada buluşturdu.

Yemek yapma sanatına gönül verenler, yeni tatlar keşfetmeyi sevenler, mutfak kültürüyle büyüyenler ve her yemekten önce fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyenler, Dünya Şefler Günü’nü kutlamak için bir araya geldi.

Etkinliğe katılan ünlü şefler ve gastronomi dünyasının tanınmış simaları arasında Adnan Sütçü, Mehmet Pire, Kemal Karataş, Yunus Karakaş, Ali Akbalık, Ayça Öztürk, Hilal Tayfun, Yoldaş Sönmez, Deniz Aşan, Hakan Kütahya, Gürhan Kara, E. Dilek Kurtulan, Bülent Küçükkurum ve Gülen Yıldız Üçler yer aldı.

Brunch menüsü, Yalıkavak pazarından özenle seçilen taze sebzeler, Ege’nin zeytinleri, Anadolu’nun peynirleri, Kayseri pastırması, ev yapımı reçeller, manda kaymağı, Trabzon’un köy tereyağı ve Siirt karakovan balı gibi yöresel lezzetlerle donatıldı. Ayrıca, artisanal ekşi mayalı ekmek, nohutlu börek, soğanlı yumurta, pamuk gibi yumuşacık anne hamur kızartması, Develi cıvıklısı, kaya koruğu salatası, bao sliders ve otelin imza lezzeti ‘tarifsiz V5’ gibi özgün tatlar da davetlilerin beğenisine sunuldu. Gastronomi tutkunlarını bir araya getiren bu keyifli brunch, lezzet dolu anılarla hatırlanacak bir etkinlik olarak hafızalarda yerini aldı.

Başa dön tuşu