Teknoloji

Google Chrome Rahatsız Edici Site Bildirimlerine Karşı Yeni Bir Özellik Getirdi

Google Chrome, kullanıcıların web sitelerinden gelen rahatsız edici bildirimleri daha kolay yönetebilmesi için yeni bir özelliği devreye soktu.

Bu özellik sayesinde, tarayıcıyı kullanırken bildirim panelinden tek bir dokunuşla istenmeyen bildirimler kapatılabilecek.

Birçok kullanıcı, web sitelerinde gezinirken farkında olmadan “bildirimleri al” seçeneğine tıklıyor ve sonrasında sürekli olarak bu sitelerden gelen uyarılarla karşılaşıyor. Chrome’un yeni özelliği bu soruna çözüm getiriyor.

Artık, Pixel telefonlarda test edilmeye başlanan bu özellik ile bildirim panelinde yer alan “abonelikten çık” tuşu ile rahatsız edici bildirimlerden kurtulmak mümkün olacak. Böylece, tüm bildirimleri devre dışı bırakmak yerine sadece belirli sitelerin bildirim gönderme yetkisi iptal edilebilecek. Yanlışlıkla bu seçeneği kullananlar için ise abonelik işlemini geri alma imkanı da sunuluyor.
Bu yeni özellikle, kullanıcılar bildirim ayarlarını daha kolay yönetip, rahatsız edici uyarıları engelleyerek daha rahat bir internet deneyimi yaşayabilecek.

Başa dön tuşu