Sağlık

Hastanenin Yeni Doğan Ünitesinde Tavan Çöktü

İstanbul Bakırköy’deki Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde yeni doğan yoğun bakım ünitesinde korku dolu anlar yaşandı. Tavanın çökmesiyle ünitede bulunan 8 bebek, itfaiye ekipleri tarafından hızla tahliye edildi.

Sıcak Su Tesisatındaki Kaçak Tavanın Çökmesine Neden Oldu

Olayın nedeni olarak, yeni doğan yoğun bakım ünitesinin tavanından geçen sıcak su tesisatında meydana gelen bir kaçak gösterildi. Sıcak su borularındaki bu kaçak, asma tavanın çökmesine yol açtı. Neyse ki olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. İtfaiye ekipleri, hastaneye gelerek yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 8 bebeği güvenli bir şekilde tahliye etti.

2020’de Hizmete Açılmıştı

Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, Türkiye’de COVID-19 pandemisinin başlangıcında, Mart 2020’de, hızlıca inşa edilip hizmete açılan iki büyük acil durum hastanesinden biridir. İstanbul’un iki yakasında konumlanan bu hastaneler, yaklaşık 1000 yatak kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlandı ve 45 gün içinde tamamlanması planlandı. Yeşilköy’deki hastanenin inşaatı 9 Nisan 2020’de başladı ve 52 gün sonra, 31 Mayıs 2020’de tamamlanarak hizmete açıldı. Hastaneye, COVID-19 hastalığından hayatını kaybeden Prof. Dr. Murat Dilmener’in adı verildi.

Bu olay, 2020’de büyük bir hızla hizmete açılan hastanenin yapısal güvenliğiyle ilgili soruları yeniden gündeme getirdi. Ancak, hızlı ve etkin müdahale sayesinde bebeklerin zarar görmemesi, büyük bir felaketin önüne geçti.

 

Başa dön tuşu