Dünya

Husilerin Saldırdığı Yunan Bayraklı Gemi Kızıldeniz’e Petrol Sızdırıyor

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Yunanistan bayraklı Sounion gemisinin Kızıldeniz’de petrol sızdırmaya başladığını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta, İran destekli Husi isyancılarının saldırısına uğrayan ham petrol tankerinde çıkan yangın günlerce devam etmişti. Yemenli Husi militanlarınca hedef alınan Sounion adlı Yunanistan bayraklı gemi, petrol sızdırmaya başladı. ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, geminin durumu hakkında bilgi verildi.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, olayın ardından üçüncü bir tarafın Sounion gemisini kurtarmak için iki römorkör göndermeye çalıştığını, ancak Husilerin bu römorkörleri saldırı tehdidiyle durdurduğunu belirtti. Ryder, geminin yaklaşık 1 milyon varil ham petrol taşıdığını da açıkladı.

Ryder, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu tür saldırılar, küresel ve bölgesel ticareti istikrarsızlaştıran ve sivil denizcilerin hayatlarını tehlikeye atan pervasız terör eylemleridir. Husilerin bu eylemleri, Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki hassas denizcilik ekosistemini de ciddi şekilde tehdit ediyor.”

Başa dön tuşu