Kültür Sanat

2 Yaşındaki Minik Resim Sanatçısının Tabloları 7.000 Dolara Satılıyor

Laurent Schwarz harika tablolar yapan bir sanatçı. Daha 2 yaşında olması onu diğer sanatçılardan ayırıyor.

Tabloları 7.000 Dolar (yaklaşık 250.000 Lira) fiyatla satılınca dünya basınının projektörleri bir anda kendisine dönmüş.

Genç sanatçının evde kendi odasında yaptığı ilk 21 tablonun 18 tanesinin ortalama 7.000 Dolar fiyatla satılmış olması şaşkınlık veren bir matematik içerirken, annesi Lisa Schwarz bir koleksiyoncunun 19’uncu tabloya 150.000 Dolar (yaklaşık 5 milyon Lira) önerdiğini ama o resmi çok sevdikleri için satmayacaklarını söylüyor.

New York Post tarafından “Minik Leonardo Da Vinci” olarak nitelendirilen sanatçı, bazen günde iki tablo çiziyor, bazense iki hafta eline fırça almıyor.

Babası Phillip Schwarz oğlunun soyut resimler yaptığını fakat onun her tuvalinde dinozorlar, filler veya atlar görülebileceğini çünkü Laurent’ın hayvanları çok sevdiğini belirtiyor.

Annesi ve babası minik sanatçının tuvallerden boş vakit buldukça evdeki duvarlara ve masa sandalye dolap gibi ne bulursa onun üzerine resim yapmasından da şikayetçi değil, “çocuktur, öğrenecektir” diyor.

Laurent’ın hangi tablosunu tam olarak nasıl yaptığını anlattığı bir de sosyal medya hesabı var ve an itibarıyla 45.000 takipçisi genç Laurent’ın çizgilerini gün be gün takip ediyor.

Kaynak: https://www.instagram.com/laurents.art/

Başa dön tuşu