Güncel

İş Yeri Sahibi Kiracılara Farklı Kira Seçenekleri Sundu

Elazığ'ın Nailbey Mahallesi'nde yer alan 40 metrekarelik dükkanın sahibi Fethi Ahmet Taş, kiraya verme yöntemiyle herkesi şaşkına çevirdi.

Taş, boşalan dükkanını kiraya vermek için alışılmışın dışında bir yöntem deneyerek, kira bedeli olarak kiracılarına üç farklı seçenek sundu.

Daha önce dükkanını tanesi 7 lirayken 400 ekmek karşılığında kiraya veren Taş, bu kez ilanına “Kira bedeli aylık 2 gram 24 ayar altın, 100 litre mazot veya yıllık 50 bin lira peşin” seçeneklerini ekledi. Cama yapıştırılan bu ilginç ilanı görenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Fethi Ahmet Taş, bu ilginç kira yönteminin arkasındaki nedeni şöyle açıkladı: “Daha önce dükkanımı 400 ekmek karşılığında kiraya vermiştim. 400 ekmek her zaman 400 ekmektir ve gramajı bellidir. Bu sefer de ihtiyacıma göre altın veya mazotla kiraya vermeyi düşündüm. Tutacak kişiye şimdiden hayırlı olsun.”

İlanı gören vatandaşlar, Taş’ın ticaret anlayışına hem şaşırdı hem de ilgi gösterdi. Taş, takas sistemini tekrar gündeme getirdiği bu yöntemle, iş yeri kiralama sürecinde yeni bir yaklaşım sunmuş oldu.

Başa dön tuşu