Ekonomi

İSO Başkanı Bahçıvan: “Bu Enflasyon Geçmiş Dönemlerden Çok Daha Farklı”

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bugünkü enflasyonun 70'li, 80'li ve 90'lı yılların enflasyonlarından çok farklı olduğunu vurguladı.

Bahçıvan, “Bu enflasyon, toplum üzerinde kalıcı hasarlar bırakma açısından geçmiş dönemlerdeki enflasyonlardan çok daha farklı bir yapıya sahip. Çalışma dünyasında ve günlük yaşamın etik ve ahlaki kurallarında bu enflasyonun yarattığı tahribat ne yazık ki giderek artıyor. Sosyolojik açıdan bakıldığında, bu enflasyon tamamen farklı bir boyutta” ifadelerini kullandı.

Bahçıvan, İSO’nun Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda, ‘OVP’nin Birinci Yılında Türkiye’de Üretim Hayatının Değerlendirilmesi’ ana gündemi çerçevesinde konuştu. 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’ın (OVP) ilk yılını geride bırakmak üzere olduğunu belirten Bahçıvan, programı güvenin yeniden tesis edilmesi adına önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Bahçıvan, “OVP’nin odak noktası ‘fiyat istikrarının sağlanması’ idi. Mayıs ayında %75 seviyesinde zirve yapan yıllık enflasyonun Haziran ayında düşmeye başlamasıyla, mevcut programın ‘geçiş süreci’ tamamlanmış ve ‘dezenflasyon süreci’ başlamış olarak ilan edildi. Genel beklenti, enflasyonun bu yılı Merkez Bankası’nın tahmin aralığının üst bandı olan %42 civarında kapatacağı yönünde” dedi.

Başa dön tuşu