Dünya

İsrail Savaş Uçakları Yemen’in Hudeyde Kentini Vurdu

Husilere ait "El-Mesire" televizyonunun haberine göre, İsrail savaş uçakları Yemen'in batısında yer alan Hudeyde'yi hedef aldı.

İsrail ordusu, kente düzenlenen hava saldırılarında stratejik noktaları vururken, Hudeyde’deki bir elektrik santralinin de bombalandığı bildirildi. Saldırı sonrasında sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Hudeyde limanında çıkan büyük yangın dikkat çekti. Görgü tanıkları, İsrail’in bombardımanı sonucunda limandaki petrol tankerlerinin vurulduğunu ve yangının hızla yayıldığını ifade etti.

İsrail ordusu, yaptığı açıklamada Husilere ait askeri mevzilerin Ra’s İsa ve Hudeyde’de hedef alındığını belirtti. Özellikle petrol ticareti için kullanılan Hudeyde limanı ve bölgedeki elektrik santrallerinin vurulduğu kaydedildi. İsrail, bu operasyonun, Husilerin İsrail’e yönelik saldırılarına karşı bir “misilleme” olduğunu açıkladı. Ayrıca, limanın İran destekli askeri teçhizat ve araçların taşınmasında kullanıldığı öne sürüldü.

İsrail’in Kanal 12 televizyonu da Hudeyde limanında meydana gelen büyük yangının görüntülerini paylaştı. Yangının özellikle petrol tankerlerine isabet eden saldırılar sonucu çıktığı belirtildi. Yedioth Ahronoth gazetesi ise bu operasyonun, temmuz ayında İsrail’in düzenlediği saldırılardan daha “kapsamlı” olduğunu vurguladı.

Başa dön tuşu