Dünya

İsrail’den Kritik Açıklama Geldi Savaşta Yeni Bir Aşamaya Geçildi

Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı bazı telsiz ve çağrı cihazlarının patlaması sonrası İsrail'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, “odaklarının Lübnan cephesine kaydığını” belirterek, savaşta yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, kuzeyde yaşayan İsrail vatandaşlarının güven içinde evlerine döneceklerini söyledi.

İsrail’in Gazze’yi hedef alan bombardımanları 349 gündür sürerken, Hizbullah ile yeni bir çatışma dalgası başlatıldı. Lübnan genelinde son 24 saat içinde elektronik cihazlarda meydana gelen iki patlama sonrası Gallant, İsrail’in yeni bir stratejik hamle içinde olduğunu açıkladı.

Gallant, Hayfa yakınlarındaki bir hava üssüne yaptığı ziyarette, “Artık ağırlık merkezimiz kuzeye kayıyor. Güçlerimizi ve kaynaklarımızı buraya yönlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, savaşta yeni bir döneme girdiklerini belirterek, bu sürecin büyük bir azim ve kararlılık gerektirdiğini vurguladı.

Başa dön tuşu