Kültür Sanat

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni Mutlaka Ziyaret Edin!

Hafta sonları yoğun ilgi gören bu bahçe, misafirlerine kelebeklerin büyüleyici yaşam döngüsüne tanıklık etme fırsatı sunuyor.

Konya’da yer alan ve Avrupa’nın en büyük kelebek bahçesi olma özelliğine sahip olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, yerli ve yabancı ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunarak Konya’nın turizm cazibe merkezlerinden biri haline gelmiş durumda.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve uluslararası alanda da dikkat çeken Tropikal Kelebek Bahçesi, Mevlana Müzesi’nden sonra şehrin en çok ziyaretçi çeken noktalarından biri. Bahçe, 45 farklı türde on binlerce kelebeğe ev sahipliği yaparken, tropikal ülkelerden gelen bu canlılara doğal bir yaşam alanı sunuyor.

Toplamda 7 bin 600 metrekarelik bir alana sahip olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, 3 bin 500 metrekarelik gezi alanı ile ziyaretçilere keyifli bir yürüyüş sunarken, 98 türe ait yaklaşık 20 bin bitkiyi de bünyesinde barındırıyor. Bahçede tropikal iklim koşulları sağlanarak, her mevsim 28 derece sıcaklık ve %80 nem oranı sabit tutuluyor. Başkan Pekyatırmacı, tüm doğa ve kelebek severleri bu büyülü ortamı keşfetmeye davet ediyor.

Başa dön tuşu