Ekonomi

Kripto Piyasasında Düşüş Devam Ediyor

Küresel piyasalarda belirsizlikler sürerken, ABD ekonomisine dair açıklanan verilerin durgunluk endişelerini artırması kripto piyasasında da olumsuz etki yaratıyor.

Özellikle spot Bitcoin borsa yatırım fonlarından (ETF) milyar dolarlık çıkışlar dikkat çekiyor. Bitcoin, 60 bin doların altında dalgalanırken, son sekiz günde yaklaşık 1.2 milyar dolarlık çıkış yaşandığı bildirildi. Piyasalar ise ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararlarına dair ipuçları verecek enflasyon verilerine odaklanmış durumda.

ABD’de gelen karışık istihdam verileri ve Çin’deki deflasyonist gelişmeler, kripto varlıklar üzerindeki baskıyı artırıyor. Hisse senedi piyasalarına daha bağlı hale gelen kripto piyasası da bu belirsizliklerden ciddi şekilde etkileniyor.

Son bir haftada Bitcoin’in değeri yüzde 4.3, Ethereum’un ise yüzde 5.3 oranında geriledi. Geçen hafta Bitcoin spot ETF’lerinden 706 milyon dolarlık net çıkış yaşandı. Ancak Bitcoin dün yüzde 0.8’lik bir artışla 54 bin 924 dolar seviyesinde işlem gördü. Uzmanlar, ABD enflasyon verisi açıklanana kadar Bitcoin’in 53-57 bin dolar bandında dalgalanmasını bekliyor. Ethereum ise dün yüzde 0.6 artışla 2 bin 317 dolara yükselirken, spot ETF’lerden 91 milyon dolarlık çıkış yaşandı.

Başa dön tuşu