Spor

Kuzey Tunçelli Paris 2024’te Tarihe Geçti

Paris 2024 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden 16 yaşındaki yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest stil yarışında elde ettiği 5. sıra ile ülke tarihine adını yazdırdı. Paris La Defense Arena’da yapılan elemelerde mücadele eden Tunçelli, finalde 14:41.22’lik derecesiyle beşinci olarak tamamladı ve gençler dünya rekorunu kırdı.

Genç sporcu, Türkiye’nin olimpiyat tarihinde yüzme branşında finale kalan ilk isim olma başarısını gösterdi. Yarış sonrası duygularını paylaşan Tunçelli, “Bu benim için harika bir başlangıç. Burada olmak büyük bir gurur kaynağı. Türkiye’yi gururlandırmak çok önemliydi ve bunu başardığımı düşünüyorum. Gelecek olimpiyatlarda madalya kazanarak Türkiye’yi daha da onurlandırmak istiyorum” dedi.

Olimpiyat atmosferinin benzersiz olduğunu belirten Tunçelli, “Sabah eleme ve akşam final arasında büyük bir fark var. Buradaki atmosfer ve adrenalin müthişti. Kendimi daha iyi hissettim ve dereceyi geliştirdim. Genç yaşımda bu kadar büyük bir seyirci kitlesinin önünde en iyi performansımı sergilemek büyük bir gurur” şeklinde konuştu.

Tunçelli, rakiplerinin peşini bırakmayacağını ve gelecekteki şampiyonalarda rekorlar kırmak için çalışacağını vurguladı. “Kariyerimde Türkiye’yi gururlandırmak ve başarı elde etmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

Bobby Finke’den Dünya Rekoru

1500 metre serbest stilde altın madalyayı kazanan ABD’li yüzücü Bobby Finke, 14:30.67’lik derecesiyle dünya ve olimpiyat rekorunu kırdı. Çinli Yang Sun’un önceki rekorunu geride bırakan Finke, gümüş madalyayı 14:34.55’lik derecesiyle İtalyan Gregorio Paltrinieri ve bronz madalyayı 14:39.63 ile İrlandalı Daniel Wiffen’in ardından elde etti.

 

Başa dön tuşu