Sağlık

Maymun Çiçeği Virüsü Türkiye’de Var Mı?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsünün yeni varyantı nedeniyle uluslararası acil durum ilan etti.

Bu gelişme üzerine, “Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de de var mı?” sorusu gündeme gelirken, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde şu ana kadar 90 binin üzerinde maymun çiçeği vakası tespit edildiğini ve 156 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Özellikle son iki ayda Asya’da vaka sayısında belirgin bir artış yaşandığını belirten Ghebreyesus, Afrika’dan ise düzenli olarak yeni vaka bildirimi aldıklarını ifade etti.

Ghebreyesus, “Kovid-19 sürecinde olduğu gibi, ülkelerin maymun çiçeği virüsünü uzun vadede nasıl yöneteceklerine dair tavsiyelerde bulunacak bir inceleme komitesi oluşturduk.” dedi. Bu komitenin, virüsün küresel boyutta kontrol altına alınmasına yönelik kalıcı öneriler sunacağını belirtti.

Bu arada, DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevic, Avrupa’da geçen yılki aşırı sıcaklar nedeniyle 61 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bu yılki sıcak hava dalgalarının etkileri hakkında verilerin henüz toplanmadığını ve sonuçların ilerleyen dönemlerde açıklanacağını söyledi.

Başa dön tuşu