Güncel

MEB’den LGS Kapsamındaki Sınavla İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından sınavdaki bir sorunun iptal edilmesinin ardından, sınavın yeniden değerlendirilmesi diğer sorular üzerinden yapıldı. MEB, bu süreçte hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceğini vurguladı ve yerleştirildikleri okullara ilişkin haklarının korunacağını belirtti. Ayrıca, hesaplama sonucunda daha üst tercihlere yerleşme hakkı kazanan öğrencilere yeni kayıt hakkı tanınacağı da açıklandı.

MEB, sınav sorularına yönelik itirazların 2-7 Haziran tarihlerinde yapılabileceğinin sınav takviminde belirtildiğini hatırlatarak, İdari Yargılama Usulü Kanunu’na göre merkezi sınavlara dava açma süresinin 10 gün, ilk inceleme süresinin ise 7 gün olduğunu hatırlattı.
Yazılı açıklamada, bu tür davaların kanun gereği dosyanın tamamlanmasından itibaren 15 gün içinde sonuçlandırılması gerektiği ifade edildi. Son olarak, davaya ilişkin nihai kararın 22 Temmuz 2024 tarihinde kamuoyuna duyurulacağı bilgisi paylaşıldı.

Başa dön tuşu