Ekonomi

Memur ve Emekliler Dikkat!

Memur ve emeklilerin merakla beklediği zam oranlarına ilişkin ikinci enflasyon verisi açıklandı.

Ağustos ayı enflasyon rakamları, memurlar, memur emeklileri, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkının belirlenmesinde kritik bir rol oynuyor. İşte zammı belirleyecek yeni veriyle ilgili detaylar.

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren yılın sekizinci enflasyon verisi açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Ağustos ayında enflasyon aylık yüzde 2,47 oranında artış gösterdi. Bu artışla birlikte SGK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ayı yüzde 3,23, Ağustos ayı ise yüzde 2,47 zam oranına ulaştı ve kümülatif olarak yüzde 5,77’lik bir fark oluştu. Ancak bu zam, 2025 Ocak ayında maaşlara yansıyacak ve her ay biriken enflasyon oranlarıyla güncellenecek. Kalan Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından kesin zam oranı belirlenecek.

Memur Ve Memur Emeklilerine Özel Zam

Memur ve memur emeklileri için 2025’in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında ise yüzde 5 oranında zam öngörülüyor. Ancak enflasyon bu oranların üzerine çıkarsa, fark memur ve memur emeklilerinin maaşlarına eklenerek enflasyon farkı olarak ödenecek. Böylece maaşlarda olası enflasyon farkları da hesaba katılacak.

Başa dön tuşu