Güncel

Narin’in Cinayetinde Salim Güran’ın Avukatı Müdafilikten Çekildi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı.

Soruşturmanın baş şüphelisi olan ve “kasten öldürme” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla tutuklanan Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, dosyadan çekildiğini açıkladı.

Avukat Toğrul, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Narin Güran’ın kaybolması ve ardından yaşanan trajik olaylar hepimizi derinden etkiledi. Savunma hakkı çerçevesinde, baş şüpheli Salim Güran’ın müdafiliğini üstlenmiş olsam da, dosyada gelinen bu noktada, olayın seyri ve delillerin ortaya çıkmasıyla bir anne olarak bu göreve devam edemeyeceğimi anladım. Bu sebeple müdafilikten çekilme kararı aldım.”

Toğrul, Narin Güran’ın yaşadıklarının toplumda büyük üzüntü yarattığını ve bir anne olarak davanın takipçisi olacağını vurgulayarak, “Adaletin yerini bulması ve tüm sorumluların cezalandırılması için süreci yakından takip edeceğim,” dedi.

Başa dön tuşu