Dünya

Papa Francis Dünyanın En Katolik Ülkelerinden Doğu Timor’da

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 2013'teki seçilmesinden bu yana gerçekleştirdiği en uzun gezi kapsamında, dünyanın en Katolik ülkelerinden biri olan Doğu Timor’a ulaştı.Ülke nüfusunun yüzde 97’si kendisini Katolik olarak tanımlarken, Doğu Timor bu özelliğiyle Vatikan’dan sonra en yüksek Katolik nüfus oranına sahip ülke olarak öne çıkıyor. Doğu Timor hükümeti, Papa’nın ziyaretini büyük bir coşkuyla karşıladı ve etkinlikler için 12 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı. Ancak Asya'nın en yoksul ülkelerinden biri olan Doğu Timor’da bu bütçe eleştirilerin de hedefi oldu. Bazı kesimler, bu harcamanın ülke için ekonomik olarak ağır bir yük oluşturduğunu savunuyor. Papa Francis, Asya ve Güney Pasifik’i kapsayan turunun sondan bir önceki durağı olan Doğu Timor’da büyük bir ilgiyle karşılandı. Başkent Dili'nin sokaklarında binlerce Timorlu, Papa’nın arabasının yanından geçerken coşkuyla bayrak salladı.

Ülke nüfusunun yüzde 97’si kendisini Katolik olarak tanımlarken, Doğu Timor bu özelliğiyle Vatikan’dan sonra en yüksek Katolik nüfus oranına sahip ülke olarak öne çıkıyor.

Doğu Timor hükümeti, Papa’nın ziyaretini büyük bir coşkuyla karşıladı ve etkinlikler için 12 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı. Ancak Asya’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Doğu Timor’da bu bütçe eleştirilerin de hedefi oldu. Bazı kesimler, bu harcamanın ülke için ekonomik olarak ağır bir yük oluşturduğunu savunuyor.

Papa Francis, Asya ve Güney Pasifik’i kapsayan turunun sondan bir önceki durağı olan Doğu Timor’da büyük bir ilgiyle karşılandı. Başkent Dili’nin sokaklarında binlerce Timorlu, Papa’nın arabasının yanından geçerken coşkuyla bayrak salladı.

Başa dön tuşu